postzegels

Ja, ik was het bijna vergeten! Op de Lagere School (St. Gregorius) ruilde ik al postzegels. Vooral met de Beer. Hij had altijd mooie grote postzegels te ruil en nam dan genoegen met kleintjes, maar ik denk dat die uiteindelijk veel meer waard waren ;-)

postzMdRus
postzAlbspostz2001s

Thuis had mijn vader grote postzegelboeken, trouwens ook plakboeken met geld (biljetten), allerlei fantastische exemplaren met onwaarschijnlijk hoge bedragen, vermoedelijk ten gevolge van de oorlogsinflatie in betreffende landen. Het postzegelboek was ook uit de WOII tijd: tijd genoeg zeker? Terug naar die postzegels: uiteindelijk heb ik die boeken geërfd. Zelf sparen is vermoedelijk op de middelbare school gestopt, ik kan me er niets meer van herinneren. Mijn moeder is later toen ze weduwe was zomerzegels etc. gaan verkopen en doordat zij weer allerlei "Eerste dag enveloppen" en hele serie's voor mij bewaarde, ging het sparen weer door op een laag pitje. Veel aandacht besteedde ik er niet aan, maar zo ontstond toch weer een hele verzameling uit de zestiger t/m tachtiger jaren. Ik kocht zelfs een nieuw album in 1977, maar daar ontbreken nu weer de series die ik t.e.m. het einde van onze Gulden 'verzamelde'.
Tegen het einde van de guldenstijd heb ik zelfs de 1e serie uit 1852 (van drie) postzegels gekocht als begin van de herordening van het geheel, maar dat moet nog een aanvang nemen. Theo Jansen moet me daar maar mee adviseren. Ik zie al wel dat bijzondere en dure (Nederlandse) zegels ontbreken, zijn die al verkocht in de oorlog of heb ik daar als kind met mijn vingertjes aan gezeten?? Die postzegel van Michiel de Ruyter die mij als kind zo bijzonder leek is gewoon uit 1943 en er is een envelop vol met zegels uit die tijd!! In de catalogus staan ze voor €0,15 en als je er dan 100 hebt lijkt het nog wat ;-) En dit was de envelop van toen:

postzAlb1s
postzAlb2s
heschEnvelops
postzegels