Iedere keer weer denken over een (achtergrond) kleur voor de pagina. Deze keer een mooie combinatie van een katholieke kleur en de mode om je fiets paars te schilderen, vandaar dus! Voor dat laatste was Cees van Woerden uit Groenekan ons grote voorbeeld.

klassefoto's
1e klas 1956-57hbs700x493shklhbss
4 hbs 1960-61
boniKrNGr35s

Foto's van die fietsen hebben we natuurlijk niet, foto's maken was trouwens toch nog een bijzonderheid. Mijn vader was dan al wel heel lang een fanatiek filmer/fotograaf, maar zelf dacht je daar nog niet over na. Het was net zo als dat er nauwelijks iets in je agenda stond: je onthield het wel. Alleen het huiswerk werd vermeld, later wel een adressenbestandje.

Min of meer gelukkig kwam dan wel de Schoolfotograaf, maar wij zagen dat eigenlijk als broodwinning voor de met de school bevriende fotograaf! De school blijkt achteraf ook geen archief bij gehouden te hebben. Maar tegenwoordig hebben we SchoolBANK en de website die Kees van Ek heeft opgezet in 2002, maar in 2006 weer verdween.

Aangezien ik de namen er bij SchoolBANK er eerst niet in kreeg (Apple was niet compatible met dat Windows geneuzel), heb ik ze zelf maar op een paginaatje gezet. Verder niets dan lof voor SchoolBANK, we hebben er al weer veel leuke kontakten door gekregen, meer in ieder geval dan door de amateuristische Boni Reunie's. Daar gaan we zelf maar wat aan doen, maar of dat in dat schoolgebouw gaat gebeuren weet ik nog niet. Ik was al zo blij toen ik weg mocht naar de HTS! Maar in 2007/8 kwamen we elkaar toch weer tegen! Zie de 4 HBS pagina.

De hoofdvestiging aan de Kromme Nieuwegracht,

Boniavond61s

Het viel tegen, na eerst toelatingsexamen gedaan te hebben, bleek dat we de eerste twee jaar naar de Abstederdijk werden 'verbannen', daarna toch een jaar op de Kromme Nieuwegracht en dan naar het nieuwe gebouw aan de Notebomenlaan, officieel Fockema Andrealaan.
In 1961 stapte ik over naar de HTS waar ik in mijn practisch jaar op het architectenbureau werkte dat het Bonifatiuslyceum ontworpen had!!
Taen&Nix.

boniAbst142345x434shklBoni1960s
kantine2013s

Boven het gebouw Abstederdijk 142, rechts de nieuwe school a/d Notebomenlaan (in Bouw 1961) en links de verbouwde kantine nu lerarenkamer.

klassefoto's1e klas 1956-574 hbs 1960-61boniAbst142345x434shkl